UITNODIGING

De Verenigde Stichtingen Gambia (VSG) organiseert op zaterdag 14 september 2024 de jaarlijkse ledendag bij LEBRET, Lebretweg 51 6861 ZZ te Oosterbeek. De dag begint om 10.00 uur en duurt tot ca. 17.00 uur (inloop vanaf 09.30 uur).

Iedereen is welkom, ook mensen die nieuwsgierig zijn naar Gambia. De VSG staat open voor allen. Niet leden betalen € 15,= Leden betalen niets. Een lidmaatschap kost € 30,= per jaar of € 15,= bij aanmelding na 1 juli, voor één persoon. Klik hier om lid te worden.

We vragen om je even aan te melden, leden en niet-leden i.v.m. de catering.

Mail aan info@vsgambia.com om je aan te melden.

Tot kijk in Oosterbeek!!

Het thema van de dag is :

Fondsenwerven, een kwestie van internationale solidariteit.

 

Hoe kunnen we nog meer fondsen werven én de internationale solidariteit vergroten van onze achterban?

 

We leven in een ontzettend rijk land. Jullie zien regelmatig zelf het contrast tussen de rijkdom en mogelijkheden in Nederland en Gambia. Tegelijkertijd is zowel het geefklimaat en de betrokkenheid van Nederlanders bij mensen buiten ons land aan het veranderen. Het is tijd om deze twee zaken te vergroten. En het goede nieuws is! Dat kan, en zelfs in dezelfde actie!

Tijdens de VSG Ledendag 2024 worden we op dit gebied bijgepraat door inspirerende gastsprekers én gaan we samen onderzoeken hoe we meer fondsen kunnen werven en tegelijkertijd ervoor kunnen zorgen dat je met jouw fondsenwerving de internationale solidariteit vergroot.

We gaan weer een leuke dag organiseren met interessante workshops en genoeg ruimte om met elkaar te netwerken. Aan het einde van de dag zal je naar huis reizen vol nieuwe ideeën voor je eigen fondsenwerving.

 

Voor het programma kunnen we de volgende onderdelen al bevestigen:

 

Key note en workshop: BRANDOUTLOUD

BRANDOUTLOUD is een creatief bureau dat wordt gedreven door goede energie. Zij zorgen ervoor dat organisaties die sociale impact willen maken, op de kaart worden gezet met een goed verhaal en beeld. Ze gaan voor gelijkwaardige samenwerking en een verhaal dat recht doet aan de kracht van mensen die midden in de gewenste verandering staan. Mark en Judith zijn de mensen achter BRANDOUTLOUD en wisten al veel mensen en organisaties in de spotlight te zetten. En ze weten zeker dat jij dat ook kan. Als key note zullen ze aan de hand van concrete voorbeelden ons inspireren. Tijdens de workshop gaan we aan de slag met hoe je het juiste verhaal ophaalt voor jouw fondsenwerving.

BRANDOUTLOUD – Home

 

Wereldcafé fondsenwerving

Tijdens het wereldcafé leren we meer over succesvolle fondsenwervingsacties, hoe je de uitdagingen overwint tijdens het fondsenwerven, hoe zorg je voor solidariteit bij je donoren en wat als jouw stichting niet betaalt maar de Gambiaanse overheid?

 

Change the Game Academy

Zeg je fondsenwerving, dan heeft de Change the Game Academy daar zeker iets over te zeggen. Fatou Marrie Touray is trainer in fondsenwerving in Gambia en het mobiliseren van support voor sociale projecten Ze zal ons meenemen in de successen en uitdagingen van het werven in Gambia. Na drie trainingsrondes voor Gambiaanse organisaties deelt Fatou de ervaringen van de getrainde organisaties.

Change The Game Academy

 

Daarnaast is het creatieve team van VSG, Wilde Ganzen en PARTIN volop bezig met de uitwerking van een hele nuttige en leuke workshop. En een activiteit waarin we jullie fondsenwervende kant zullen uitdagen.

Meld je alvast aan voor deze dag want er is beperkt plek en gezien het onderwerp verwachten we veel enthousiaste aanmeldingen. Dat kan door een e-mail te sturen naar penningmeester@vsgambia.com.

 

De deelname aan deze dag is voor één persoon per lidmaatschap gratis. Voor anderen zijn de kosten van deze dag €15.  Fris- en alcoholische drank is voor eigen rekening, koffie en thee zijn gratis.

We hopen jullie allemaal te ontmoeten op onze VSG dag!

Het bestuur

Hier onder het programma van deze dag.

   VSG LEDENDAG 14 SEPTEMBER 2024

 Fondsenwerven, een kwestie van internationale solidariteit.

Hoe kunnen we nog meer fondsen werven én de internationale solidariteit vergroten van onze achterban?

 PROGRAMMA

–        09.30 – 10.00 Inloop

–        10.00 – 10.15 Opening

–        10.15 – 11.30 Presentatie BrandOutLoud

–        11.30 – 12.30 Wereldcafé

  • tafel 1: Op welke succesvolle fondsenwervingsacties ben jij trots?
  • tafel 2: Waar loop jij tegenaan bij de financiering (het fondsenwerven) voor je projecten?
  • tafel 3: Vertel ons een verhaal over je Gambiaanse partner.
  • tafel 4: Claim making is feitelijk overheidsinstanties attenderen op hun rol. Dat kunnen wij niet doen. Dat moet de partnerorganisatie doen.

–        12.30 – 13.30 Lunch

–        13.30 – 15.00 Workshops

  • workshop 1 BrandOutLoud – Storytelling for impact
  • workshop 2 Sabrina Cuijten – Hoe moet je pitchen? Doe het zelf!
  • workshop 3 Fatou Marrie Touray – Unlocking local potential with sustainable fundraising and resource mobilization

–        15.00 – 15.15 Korte pauze

–        15.15 – 15.35 Presentatie workshops

–        15.35 – 15.55 Evaluatie: Fondsenwerving een kwestie van internationale solidariteit?

  • 15.55 – 16.10 Afsluiting
  • 16.10 – 17.00 Netwerk-borrel

 

 

 

Geef een reactie